Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lennert Móger Tímea

Ilyenkár

,,a sok túlélés meg sírba visz…”

(AKPH)

pedig hó hull. megkönnyebbülés. még nem fogadom kívánósan a halált, amikor eljön és az ágy szélére ül. megtapogatja húsom. a bőröm szövetét mustrálja. mint portékát az alkudozó piaci nép. aki végül nem alkuszik.

megkíván, elvész. előbb az álmom, amiről az éjszakák szólnak. a vágy kölcsönös, nappal élni. mindig izzó égbolt alatt. a születés után egy gyermek-testben. kamasz feszület. megfeszített (tett)ek. célirány.

egy-házasság. át a szövetek rongyolódásán. szakadás önerőből. megismerkedés a földdel. kétlábon. errőlennyit. a fájdalomról nem beszélünk, a fájdalomról nem besz-

élünk. eleget. ettől lesznek nehezek az éjszakák. mint a nyár. a kánikula. a levegő por-szaga. már a földdé. elfogad-

ás. jut-alom. megroggyannak a léptek. elfárad a mozdulatlanság. nincserő. levegőt venni. a levegőt venni kell.

nem foglalkoztat. milyen színű ősz jön. megkopott (t)aktus. találkozni a tükörképpel. (cs)end. összezárt ajak és láb. comb. csont. kopás. meg törik is.

mindenkinek fáj. de még vagy. már nem érzel. senki sem létezhetetlen. mindenki pótolható. mintha nem is létez-

tél volna. elnyel a szó. a rengeteg. szó-rengeteg. tettek helyett. nemtettek. béke-fallosz. tétlen fejfád. utolsó merevedés a Nap alatt. mielőtt (t)este lesz. nappal fogsz meghalni. a Nap a fejedre hull. hóvilág.

 

Neo

ó szép semmilyen nap

karok ölbe hullnak

farsang

érmező

minden felejthető

csak én nem ő

 

fémes hús

dzsem és must

hányadik bőrben

ízlik a vér

 

és verejték

a Föld gép

üresben sebességváltó

mély íz

lelátó

hol lakik megváltó

lelát ó

 
timi-popart.jpg
Lennert Móger Tímea 1981. május 20-án született a vajdasági Zomborban. Doroszlón él. Újságírással és művelődésszervezéssel foglalkozik. Zombor város hetilapjának, a Dunatájnak és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjának a tudósítója; a Dunatáj és a Kuckó civil szervezetek aktivistája, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben színjátszó csoportot vezet, valamint a Fehér Ferenc nevét viselő irodalmi csoportot. Versei lapunk mellett a Kilátóban, a Tiszatájban, a Műútban, a Szőrös Kőben, a Sikolyban, Kónya Sándor megzenésítéseiben, a Szélnek feszül a táj című versantológiában és a Szeged effekt-antológiákban jelentek meg. 2012 októberében látott napvilágot első verseskönyve, a Kollázs.