Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reflexió Fesztivál
Kulturális fesztivál Deszken és Szegeden
 
reflexioflyer.jpg 
A Deszki Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület közös szervezésben nemzetközi kulturális fesztivált rendez 2014. június 20. és 22. között. A Reflexió Fesztivál célja, hogy hazai és határon túli művészeti ágak, nevezetesen a színház- és a képzőművészet képviselőit és produkcióit, illetőleg alkotásait mutassa be. A háromnapos seregszemle két településen – Deszken és Szegeden – zajlik. A program során négy színházi előadás mellett tematikus kiállítások tekinthetők meg.
A fesztivál fontos feladata, hogy kapcsolatot teremtsen alkotó és befogadó között, növelje a társadalmi megértést, illetve az interperszonális kapcsolatokat, hidat képezzen művészet és ember között. A fesztiválon látható lesz az Európában egyedüliként „echós traktorral” a Vajdaságot körbejáró, immár éves Tanyaszínház, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos osztálya, a nemrégiben dramaturg és rendezői díjjal jutalmazott Deszka Színház, valamint egy fiatal színészekből alakult csoport, az Iván Társulat.
A kiállításokat Szilágyi Nándor, a szabadkai népszínház színész-díszlettervezője, Retek László vajdasági festőművész és az Iparművészeti Egyetem hallgatója, Lakatos Edit jegyzi. A képzőművészek által felajánlott alkotások 2014. június 21-én 15 órától a Somogyi Könyvtárban kalapács alá kerülnek – az árverés bevételéből a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt kívánják a támogatni a szervezők. A programokon való részvétel ingyenes.
  reflexio-fesztival-plakat.jpg