Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fábián Attila
Irodalmi szövetség
 
mi-003.jpgAz Egyetemi Tavasz című sorozat szerda esti egyik epizódját a Millenniumi Klubban (a Dugonics tér 12. szám alatt) forgatták. A főbb szerepeket a Magyar Írószövetség tavaly novemberben alakult megyei írócsoportjának hat tagja (Bene Zoltán, Diószegi Szabó Pál, Fejér Dénes, Horváth Dezső, Tarnai László és Veszelka Attila) kapta, kiegészítve Kisimre Ferenccel, aki a moderátort alakította. Az epizódból megtudhattuk, hogy az írócsoport teljes létszáma tíz fő (Hász Róbert, Ilia Mihály, Jámborné Balogh Tünde és az elnök, Simai Mihály egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak jelen lenni), valamint hogy a legfontosabb feladatuknak a jelenlétet tartják, s igyekszenek az irodalmat élővé tenni. Végezetül néhány felolvasás és sok-sok anekdota is színesítette a szerda estét.

mi-009.jpg

Fejér Dénes, Horváth Dezső, Diószegi Szabó Pál, Veszelka Attila,
Tarnai László, Bene Zoltán, Kisimre Ferenc
 
    A Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportja egyébiránt nem csak ezen a szerda estén mutatta meg magát. Lépten-nyomon tetten érhetőek a kortárs irodalomban. Hogy csak az egyik legfrisebb eseményt említsük: Az év novellái 2012 című antológiában például ketten is szerepelnek közülük, mégpedig Bene Zoltán és Jámborné Balogh Tünde, ráadásul mindketten sokadik alkalommal szerzői eme évről évre megjelenő, reprezentatív válogatásnak. De akár Ilia Mihályt, akár a Tiszatáj élén nem oly régóta főszerkesztőként álló, idén Márai-díjjal jutalmazott Hász Róbertet tekintjük, meg kell állapítanunk, hogy az írócsoportra büszke lehet(ne) szűkebb pátriánk…

mi-0111.jpg

Veszelka Attila olvassa fel egy versét

mi-0122.jpg

Tarnai László olvas

mi-014.jpg

Bene Zoltán olvassa fel novelláját

 

(A fotókat a szerző készítette)

 
 
attila_most.jpgFábián Attila 1973-ban született Szegeden. Angol nyelvi fordítóként és tolmácsként dolgozik, Szegeden él.