Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törköly József: Balett

torkoly-jozsef.jpgTörköly József Szegeden született, 1961. február 1.-én. A szegedi Radnóti Miklós Gimnázium után a Bajai Tanítóképző Főiskolán végzett.
A 80-as évek végén, amerikai rokonaitól kapott egy használt Canon AE-1 tükörreflexes gépet, alapoptikával. Mivel a fotózáshoz nem értett, meglepte, hogy irigykedő pillantások kísérték mindenütt, sőt egy hivatásos fotós megjegyezte: „kár amatőr kezébe ilyen gépet adni.” Így kezdődött.
1994-ben kezdett el tudatosan foglalkozni a fotográfiával. Autodidakta módon képezte magát a fellelhető szakirodalomból. Első sikerei az akkoriban induló FotoVideo magazin pályázataihoz kötődnek, fotói rendszeresen szerepeltek a magazinban. 2002-ben az általuk meghirdetett „Év Fotósa” pályázaton 5. helyet ért el. Ekkor már eredményesen szerepelt a Földtani Intézet 1999-es pályázatán, fotója az intézet által kiadott naptárban is helyet kapott.
1999-ben a szegedi OFOTÉRT, belvárosi üzletében lehetőséget kínált szegedi fotósoknak önálló kiállítások rendezésére. Itt szerepelt „Amerikai képeslapok” című anyagával, aminek köszönhetően meghívást kapott a Dr. Lajos Sándor Fotóklub tagjai közé.
A fotóklub szellemisége nagyban segítette fejlődését, sokat tanult az ott tevékenykedő fotósoktól. Jelenleg a fotóklub titkára.
Az utóbbi években rendszeresen szerepelnek képei hazai és külföldi szalonokon.
 

Fényképek