Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Móger Tímea

(Z)űrhajó

magányosnak lenni

könnyű

boldognak lenni

nehéz

ég és föld

közi szeretők

szívnak egy levegőt

tűzhelyet gyújt

a vulkán

öngyulladás

hamvába

holt láng

márvány- hang

(v)észbe koppan

húsevő

fehérjében szegény

korokban

magányosnak lenni könnyű

boldognak lenni kevés

 

Embertelen tavasz

a tavasz magházaiban aludt éber álmot a férfi. medveként. hangtalanul. majdnem élettelenül. vadászott. a nők az erdő sűrűjében faunként keringtek. élelmet gyűjtve.

az állat állat maradt. intelligens ösztöneivel belemart az ember másába.

az éhség kiölte a vágyat. mindenki magára vágyott. arra. amitől a legjobban félt. egyedül, a rókalyuk tövében elaludni. medveálom és fauntánc nélkül. igazságban. valóságban.

 
 
tavaszi.jpgMóger Tímea 1981. május 20-án született a vajdasági Zomborban. Doroszlón él. Újságírással és művelődésszervezéssel foglalkozik. Zombor város hetilapjának, a Dunatájnak és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjának a tudósítója; a Dunatáj és a Kuckó civil szervezetek aktivistája, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben színjátszó csoportot vezet, valamint a Fehér Ferenc nevét viselő irodalmi csoportot. Versei lapunk mellett a Kilátóban, a Tiszatájban, a Műútban, a Szőrös Kőben, a Sikolyban, Kónya Sándor megzenésítéseiben, a Szélnek feszül a táj című versantológiában és a Szeged effekt-antológiákban jelentek meg. 2012 októberében látott napvilágot első verseskönyve, a Kollázs, amelyet 2015-ben az Innensemmere szigetecske követett.