Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lennert Móger Tímea

Honvágy

 

VárLak

Amikor a lelkünk elhagyja egymás testét. (F)élek. Varjakat hajszol a szél- csendes leszállópálya. Kézenfog-lak. A szeretkezőszobánkban panasz nélkül. Őrangyalok sugallatát nyögöm. Pillanatok halála vár. Történ(et)ünk van.

 

Parti-túra

meli-haz.jpgKiüresedő (t)erek, ácsorgó percek. Hova? Ki a partra. Hol a part? Elúszott. Hajók nélküli ország. Víz nélküli merülés. Bennem jársz. A HÁZ minden helyén. Udvarán. Az Ég alatt.

Nem szakad rám, nem dől össze. (F)élünk benne. Alatta. Tartó bánat. Elhagyom a HÁZat. Madarakat reggel. Testedbe tűző napsugarak. Ablak a világra.

 

MásNap

Hold a város felett. Alvó csillag vagyok az udvarán. A HÁZ helyett. (Minden)hol ugyanaz a föld. Láb alatt lebeg.

Édes egyedüllét. Éhes hiány.

Bekötött szemmel. (Sem)mit érő a reggel. Más helyek fölött is. Melletted más. (V)égigjárom veled. Hazáig. Nélküled is.

 

Hier-nihil

gellerjusztina2.jpgGyertyafény-nyár. Viszontlátom. A HÁZé a szoba. Rámcsukódó ajtaja. tod- A halál vize ver. Álmodtam. traum kommt. und die andere leben. Nincs ébredés Nélküled. Beteg napok. Évekig. Elfekvő csillagok. Béna ragyogás. Üres (a) Ház. Haza, szeretett.

 

ElőbbUtóbb

Nappal és este. A lelked teste. Pontos képek. Ülsz a HÁZban. A szobában. Ágyvég. Nézel. Látsz. Engem. Csendben. Zene. Hangot adok. Közeledsz. Hazatalálunk.

Minden árnyékot (f)elfedezek. Végére marad a Nap. Velünk együtt kel fel. Betűz. Mindegy honnan. Mindig ugyanoda. A világ ablaka. A HÁZ. Egyszoba.

meli4.jpg

Örök s ég

Egy test. Egyedül-lét. Testek (i)gazsága. Több (sz)árny szövete. HÁZi feladat megtartani. Ami megmarad. Test-emlék.

HÁZ. Elfoglaltad. Nincs üres szék. A konyhából testünk láza ágyba visz. Tenni. Való. Össze(f)érünk. Egymásban. Helyünk. Szelleme (f)él velünk. Öregedés nem árthat nekünk. Biztosság. Mondtad. Él. Vezet. Amíg lehet. Örökfalak.

 

(K)észenLétben

Jel(telen) rendszer. Harangra váró testünk. Lelkünk templomát idézi. (Egy)más nélküli tér. Fizikai fáj- dalom. Némasági fogadalom. A HÁZban (el) hagyott tárgyak. Visszavárnak. (I)ma. (F)eloldozás.

Nem hiszem el. Nem is igaz. Kilúgozott szavak. Tetthelyek. Önfeláldozás. Öngyilkosság. Megbocsát. Ás. Temet. Mállott béke poraira. Hara(n)g kisér(t)

 

Kell(ek?)

gellerjusztina1.jpgTested emlék(-e?). Előhívja testem energiáit. Hívő vagyok. Isten. Ember. HÁZ. Informatikai rendszer. Online-szerelmes. Hív-lak. Feléd mozduló magány. ,,Haló, hallasz…?” Szavak az ég felé. Udvarok a HÁZból.

 

Há(z)ború

Hideg. A HÁZ udvarán nincsenek. Ég(et)ő kövek. Ha szeretsz miért nem vagy itt.

Tenger van. Elöntötte az égő égi HÁZat. Soha életemben nem éltem többet. Örökidő. Fázó házak.

Esik. Kilenc fok. Az udvaron hagyott csillagok nincsenek meg. Halk tüzek valahol. Kinek.

 

Fal(ánk)

Tények övezik. Árnyak állítják.

Otthonilyenkor. Alánkgyűri a lepedőt az eső. Hallom. Zenénk szavát. Ér(t)etlen is ért. Egészen. Biztosan sejte(t)tem a jövőt. Hogy van.

 

Illusztrációk: Takács Melinda és Kovács Jusztina

 
 
timi-popart.jpg
Lennert Móger Tímea 1981. május 20-án született a vajdasági Zomborban. Doroszlón él. Újságírással és művelődésszervezéssel foglalkozik. Zombor város hetilapjának, a Dunatájnak és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjának a tudósítója; a Dunatáj és a Kuckó civil szervezetek aktivistája, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben színjátszó csoportot vezet, valamint a Fehér Ferenc nevét viselő irodalmi csoportot. Versei lapunk mellett a Kilátóban, a Tiszatájban, a Műútban, a Szőrös Kőben, a Sikolyban, Kónya Sándor megzenésítéseiben, a Szélnek feszül a táj című versantológiában és a Szeged effekt-antológiákban jelentek meg. 2012 októberében látott napvilágot első verseskönyve, a Kollázs.