Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Újszegedi Rendezvényház (Közép-fasor 1-3.) legújabb kezdeményezéseinek egyike a Színházi esték, melynek művészeti vezetője Korognai Károly. A Színházi esték egyik legsikeresebb előadása a Prah...

 
Spiró György Prah-ja Szegeden és környékén
 
A szerző a legismertebb és a legelismertebb kortárs magyar színpadi író. Több színműve, mint a Csirkefej, az Imposztor, a Kvartett bejárta nemcsak Magyarországot, de rengeteg külhoni színház is a műsorára tűzte. Szegeden a Rendezvényházban látható, ám számos környékbeli település (pl. Algyő, Deszk) művelődési háza is befogadja az előadást.
 
Úgy tűnik, legújabb szerzeménye, a „Prah” valamennyi korábbi művének karrierjét felülmúlja. 2007-es ősbemutatója óta, ezen rövid időszak alatt is már több magyarországi színház bemutatta. A történet egy szegény házaspárról szól, akik megütik az ötös lottón a főnyereményt. A tervezgetés, hogy mi is legyen tovább, tehetetlenkedésük finom, mégis helyenként harsány humorral kerül bemutatásra. A nézők könnyedén tudnak haladni a story-val, nem fulladoznak a filozófiai mélységekben, miközben a darab mégis tele van igazi emberi filozófiával.
 
Szereposztás:
Asszony - Müller Júlia

p1680545.jpg

Férj - Korognai Károly
 p1680539.jpg
  
További információ: www.szinhaziestek.hu