Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MASZK Tavaszi Kollekció 2017 
színház, tánc, irodalom a kínálatban

A szegedi MASZK Egyesület májusban felújított nézőtérrel és színpaddal, különleges programokkal és a VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivállal várja a közönséget a szegedi Régi Zsinagógában.

nezomuveszeti_soha_img_0489.jpg

A változatos programkínálat mellett idén az egyesület megújítja pártoló tagsági rendszerét is: többféle konstrukcióban kínálnak lehetőséget támogatói kártya, ajándékutalvány és székbérlet váltására, melyekkel nem csak kedvezményekhez juthatnak a nézők, de támogathatják a Régi Zsinagóga életben tartását, megújulását is. Az első 3 kártyatulajdonos a kedvezmények mellett ingyenes bónusz belépőt is kap, érdemes mielőbb élni tehát a lehetőséggel.

Május 19-én kezdődik a VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivál, 10 nap alatt 8 előadást láthat a szegedi közönség. A programsorozat ismét a fiatalokra fókuszál – a színpadon és a nézőtéren egyaránt. A Scherer Péter-rendezte Soha, senkinek a családon belüli erőszak tabusított témájáról szól, a Kaposvári Egyetem IV. éves hallgatói az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós rendezésében készült egyedi Rómeó és Júlia adaptációval és koncerttel érkeznek, a DART fiatal táncosai két produkcióval mutatkoznak be. A tavalyi THEALTER óta nagy szakmai és közönségsikert arató Egy őrült naplója a Kisszínházban lesz újra látható. Három fiatal színész és Szilágyi Bálint rendezőhallgató bebizonyítja, hogy Csokonai Vitéz Mihály Karnyónéja mennyire friss és szellemes tragikomédia, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem Túlóra című szólóprodukciója következik, rendezője Vadász Krisztina. Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium tanulóiból alakult KAMASZK is bemutatja legújabb, És Willi És Vihar című előadását, Balog József rendezésében. A kisfesztivált a Tiszta vicc zárja majd, az Utolsó Vonal abszurd produkcióját Felhőfi-Kiss László állította színpadra a Kaposvári Egyetem végzett színészosztályának tagjaival.

Május utolsó két napját a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház művészeivel tölthetik a színházkedvelők. Újra látható lesz az Urbi et Orbi című előadás, amelyet pontosan 10 éve, 2007. május 29-én mutattak be Szegeden a Régi Zsinagógában, Urbán András rendezésében. Az előadás azóta is műsoron van, a Kosztolányi Dezső Színház egyik meghatározó munkája, „Kegyetlen, de mélyen emberi előadás. Élet-színház.”, amely számos hazai és külföldi fesztiválon aratott sikert. Május 30-án látványos koreográfia, nyomatékos zene és izgalmas lelki folyamatok bemutatása várja a közönséget. A Furcsa hurok, a társulat különleges, mozgásszínházi előadása azt üzeni: minden béke és háború a szívben dől el. A tavaszi programsorozat záró produkcióját Döbrei Dénes állította színpadra.

Bővebb információ és jegyvásárlási tudnivalók:

MASZK Egyesület (Szeged)

30/9959229

maszk@maszk.hu

www.maszk.hu

www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga

www.facebook.com/thealter