Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Wilhelm József

Amnézia

Álmosan botorkált a fürdőszoba felé. Felcsapta a villanyt.  A gazdaságos izzó fehér fényétől hunyorogni kezdett. Csak egy pillantást vetett a tükörbe, majd szinte színültig vizelte a piszoárt. Megkönnyebbülve a tusoló alá lépett.

A mocskot sehogy sem tudta lesikálni magáról, de az enyhén meleg vízsugár legalább megnyugtatta. Tíz perc után kilépett a zuhanyzó alól. Ismét a tükörbe nézett. Aztán tiszta, puhított, illatosított ruhát öltött magára. A haját csak gorombán törölte meg. Érezte, hogy a fejbőre lassan megszárad reggelizés közben.

A propaganda-miniszter üde mosollyal lépett a demokráciába. A hajnali pír bearanyozta a házával szembeni óriásplakáton látható ismerős arcot.

Zuhanyzás előtt, a tükörben még nem ismert önmagára, akkor még csak a mocsok volt ismerős.

 
 
wilhelmjozsef.jpg
Wilhelm József a németországi Tübingenben született, különféle, többek között magyar, német, horvát, szlovák és miegymás génekkel kezelt ősök örököseként az 1970-es esztendőben. A Bácska Doroszló nevű falujában él. Történelemre okítja diákjait, ezen felül a művelődést szervezné olykor. Az írás élete kedves, de nem meghatározó része. Verseit, prózáit lapunk mellett a Kilátó, a Napút, a Sikoly, a Képes Ifjúság, a 7 Nap, a Családi Kör és a Dunatáj közölte, valamint a Kartc Irodalmi és Művészeti Online Folyóirat. A Szeged effekt 2 antológia szerzője.
 
A szerző írásai korábban a SzegediLapon: A kommunikáció történetének...Harsogó kozmoszA malediktológia rövid áttekintése A láthatatlan vértRecenzió Sándor Zoltán kötetérőlFelőrlő közelharc az I. világháborúbanA hálóbanLélekmélység a kábeli űrzavarbanA karácsony csodája a fronton...A téli tájakA vegyi fegyverek...KerekdedA villámháború tervének fejlődése...KéplékenységAz első világháború kitöréséhez vezető útAz ÖrökszobárólA nagy háborúra való 100 éves megemlékezések csúf csapdáiMenni vagy nem lenniElhagyott othonokA lét cuppantása2 versA fejedelem, aki...Frázispufogtató korA szülőföldtelenség feléApránként a meghittség feléAz örömmámorért mindentProcesszióA diktatúrák jellemzőiVégletekHász Róbert regényérőlÉgi bolondozásEgy modernkori babona...Az édenkert pereménKedveske versA milánói edictumSétaA nagyvárosok mint az emberiség...Vass Tibor kötetérőlTélVárakozásbanTeremtett világA valóság hanyatlásaHiszekA modern háborúkTámaszpont...ElakadvaMódhatározóHogyan gyártanak tervszerűen szemetet...?ÁdventHivatásos lelki barátok