Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márki Kitti

Nemezcsodák a Csillag téri Fiókkönyvtárban

 

Nemezből bármit lehet készíteni. Egyedül a képzelet szab határt. Aki ezt nem hiszi, látogasson el a Somogyi-könyvtár Csillag téri Fiókkönyvtárába, ahol szebbnél szebb nemezből készült alkotásokat talál. A Színes szálak álmain című kiállítás darabjai Kiss Gabriella munkái.

img_20150217_140607.jpg

Az alkotó, aki a civil életében pszichológusként dolgozik, úgy érzi, a nemezelés technikája összhangban van a foglalkozásával: „A felnőtt emberekkel és gyermekekkel folytatott pszichológiai munka nagyon sok kreativitást, fantáziát, kitartást, alázatot, tanulást igényel, ha az ember igazán jól akar segíteni. A nemezelés is ilyen. Ha az ember mindezt belerakja, akkor lesz igazán szép és jó a munkája.” – vallja.

img_20150217_141059.jpg

Az egyébként is különösen barátságos Csillag téri Fiókkönyvtárba további vidámság költözött a színpompás, kézzel készített egyedi nemeztárgyakkal. A kiállított darabok közt láthatunk lámpaburát, táskákat, lábbelit, ékszereket, sapkát, jegyzetborítót, faliszőnyeget, kesztyűt, mobiltelefon-tokot, vagy épp bájos játékállatkákat.

img_20150217_140937.jpg

„A nemezelés azért varázslatos számomra, mert úgy érzem, visszatérhetek általa az ősi, archaikus múltba, abba a fantasztikus szimbólum- és mintavilágba, ami mindig lenyűgöz, egyszersmind megélhetem vele az újat, az ismeretlent, a szokatlant is.” – tudhattuk meg Kiss Gabrielláról.

A kiállítás február 28-ig még megtekinthető a fiókkönyvtár nyitvatartási idejében. Nem érdemes kihagyni!

 

kittiff.jpgMárki Kitti 1992. március 19-én született Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának harmadéves kommunikáció-és médiatudomány szakos hallgatója. Public Relations szakirányon tanul. Jelenleg  a Somogyi könyvtár kommunikációs munkáját segíti PR gyakornokként. Különösen érdeklődik a kulturális tevékenységek iránt. Tanulmányai során több egyetemi lapnak is ír. Szereti a színházat és a múzeumi kiállításokat.