Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Petró János

Kis SZINes – Veled visszafordulnék szívesen

 

Van egy zenekar, amelyiknél elég lenne a szövegeiből összevágni párszáz karaktert és mehetne is a szerkesztőségbe. Konkrétan ez a csapat a Pál Utcai Fiúk.

100_9434.jpgAz egykori szigetszentmiklósi garázszenekar 35 év alatt elérte, hogy létezik egy tágabb generáció, akik még mindig stabilan látogatják a koncertjeiket, minden számot kívülről tudnak és hangosan éneklik azokat. Az idei SZIN közönsége meglehetősen szóródott az életkor és a stílusjegyek tekintetében. De a PUF koncertjén ugráló harcosok leginkább az „50+ alter” kategóriában indulhattak volna egy elképzelt rockolimpián. Ez a zenészek életkorát tekintve természetes, az említett korosztály fesztivál látogatási szokásait nézve viszont cseppet sem. Mindez feltétlenül a PUF érdeme, és nem csak azért mert Lecsóék nyugodtan tekinthetők az utolsó partizánok egyik legjobb képviselőinek, hanem azért is, mert zeneileg és szövegeikben mindvégig következetesek maradtak. Ezért tudnak ennyi idő után is megtölteni egy fesztiválsátort és igazi koncerthangulatot varázsolni egy közel 40 fokos szegedi délutánon.

Napi két-három koncert volt mindössze a limitem, de ezen a napon mindenképpen jól választottam.

Milyen állat, aki bennem él?

 

pj.jpg
Petró János költő, újságíró, szerkesztő. 1958-ban született, Szegeden él.
 

A szerző írásai korábban a SzegediLapon: Kis SZINes 3.; Kis SZINes 2.Kis SZINes 1.János vitéz mindig győzThealter zónaA szerencse kedvez kirándulásunknakA szépség labirintusEzek nem az én lovaimMit adtak nekünk a rómaiakAz utcában megrekedt a szörnyű hőség...A bolondok hajója;Egy laptoptáskányi könyvAz első 25 év...Még egyszer a szurkolásrólÉn kérek elnézéstAz én váramValami fekete érthetetlen szörnyűségPartizándalokVB-arany 700 pengő kölcsönbőlMint egy tündérHajrá Szeged!Egy apa-lány kapcsolatA szegedi TurulNemnézőszámVidd haza a kapufátAmikor még nem volt szurkolói kártyaElőolimpia a szomszédanKell egy csapatA Szent Mihály StadionA legfurcsább nevű magyar olimpikon;  Thealter cédulák 10.Thealter cédulák 9.Thealter cédulák 8.Thealter cédulák 7.Thealter cédulák 6.Thealter cédulák 5.Thealter cédulák 4.Thealter cédulák 3.; Thealter cédulák 2.; Thealter cédulák 1.Az álom tenyerénKét vers a költészet napjáraKarácsonyi énekÜres papírlapokSzegedi Jazz NapokIsten parancsára tettem„Elszaladni késő, itt maradni kár”A börtön ablakába...Tudok énekelni, de nincs hangomSzukafattyakDicső híre-neve fennmaradt örökreHa fojtogatszA bomlás hideg kabátja lazulFájdalmas és bús emlékezés (színházcédulák, Thealter 23)VersekRémmese és elfeledett énekSzt. István térEgy nyár végeHárom versAkik lebegnek, azok jól vannakMágikus realizmusHaza a bivaly hátán