Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Petró János

Kis SZINes - A fecskék szinkronúsznak a szélben

 

Megkerestem a Szurdi Zsolt színpadot, mondván kezdjük itt a SZIN boncolgatását. Fenntartásaim ellenére nem is lehetett volna jobbat kitalálni, a régi öltözőépület alá beszorított betonbunkerszerű helyszín tökéletes időutazás rock klubok és fesztivál helyszínek emlékezetében.

100_9412.jpgA négy nap kezdete számomra a Lóci játszik volt, a viszki fogyasztás mámorára felszólító Captain Morgan Arénában. Nyitónap, korai kezdés, nem túl hálás feladat, de mindez látszólag nem izgatta Csorba Lócit és csapatát. A közönség szavazatok által a Nagyszínpadra is feljuttatott banda szerintem ma Magyarország legboldogabb zenekara, s mint ilyen, hozza magával a fesztiválok legboldogabb közönségét. Akár az első nap délutánján is. Őszinte, világfájdalomtól mentes, pozitív zene, és még csak viszkis poharat sem láttam a kezekben. Utána fénykép Lócival, mert gyűjtjük ezeket a pillanatokat, kis körök a színpadok között. Ismerkedünk a SZIN-nel.

100_9403.jpg

Tetszik ez az új elrendezés a két főutcával, lényegesen kevesebbet kell gyalogolni. A már említett Captain Morgan Arénában kicsit bezavar a nagyszínpad brummogása, nem gond, be kell menni a színpad elé. Egy kis Depresszió, egy kis Blahalousiana, végére Random Trip, ami jelzem príma és élvezhető muzsika, kezdésre ennyi.

100_9419.jpg

A töltésen sétálva fejemben már újra Lóci játszik.

 

 

pj.jpg
Petró János költő, újságíró, szerkesztő. 1958-ban született, Szegeden él.
 

A szerző írásai korábban a SzegediLapon: Kis SZINes 1.János vitéz mindig győzThealter zónaA szerencse kedvez kirándulásunknakA szépség labirintusEzek nem az én lovaimMit adtak nekünk a rómaiakAz utcában megrekedt a szörnyű hőség...A bolondok hajója;Egy laptoptáskányi könyvAz első 25 év...Még egyszer a szurkolásrólÉn kérek elnézéstAz én váramValami fekete érthetetlen szörnyűségPartizándalokVB-arany 700 pengő kölcsönbőlMint egy tündérHajrá Szeged!Egy apa-lány kapcsolatA szegedi TurulNemnézőszámVidd haza a kapufátAmikor még nem volt szurkolói kártyaElőolimpia a szomszédanKell egy csapatA Szent Mihály StadionA legfurcsább nevű magyar olimpikon;  Thealter cédulák 10.Thealter cédulák 9.Thealter cédulák 8.Thealter cédulák 7.Thealter cédulák 6.Thealter cédulák 5.Thealter cédulák 4.Thealter cédulák 3.; Thealter cédulák 2.; Thealter cédulák 1.Az álom tenyerénKét vers a költészet napjáraKarácsonyi énekÜres papírlapokSzegedi Jazz NapokIsten parancsára tettem„Elszaladni késő, itt maradni kár”A börtön ablakába...Tudok énekelni, de nincs hangomSzukafattyakDicső híre-neve fennmaradt örökreHa fojtogatszA bomlás hideg kabátja lazulFájdalmas és bús emlékezés (színházcédulák, Thealter 23)VersekRémmese és elfeledett énekSzt. István térEgy nyár végeHárom versAkik lebegnek, azok jól vannakMágikus realizmusHaza a bivaly hátán