Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyetemi Tavasz 2013
 

etlogo.jpg

Hamarosan indul az Egyetemi Tavasz, a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda. A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton idén április 15. és május 15. között kulturális és sportesemények, kari napok, ismeretterjesztő előadások és konferenciák várják az érdeklődőket.
 
Szabó Gábor professzornak, a Szegedi Egyetem rektorának köszöntője:
 
Tisztelt Egyetemi Polgár! Kedves Vendégünk!
 
Ha április és május, akkor Egyetemi Tavasz! Immár tizedik esztendeje, hogy tavasszal a Szegedi Tudományegyetem szélesre tárja kapuit, illetve belakja a Tisza-parti város centrumának rendezvényközpontjait. Az idei áprilisban és májusban is tudományos, kulturális, sport élményeket kínálva várja, hívja polgárait és vendégeit tavaszi szellemi töltekezésre és testi felfrissülésre a szegedi universitas.
Tavasz, megújulás, kikelet, a természet ébredése, rügyfakadás, virágnyílás, zsongás, a gólyák érkezése, az első fecske… Amennyire sokféleképpen gondolunk az év tavaszi napjaira és hónapjaira, olyan változatosan mutatja be a Szegedi Tudományegyetem életét az universitas áprilisi és májusi rendezvényeinek sora. Felolvasó estek, kiállítások, hangversenyek, tudományos ismeretterjesztő előadások, filmvetítések, konferenciák, sportprogramok, színházi események, koncertek, kari napok…
Ennyire sokféleképpen szólítja meg az Egyetemi Tavasz idén is a pezsdülésre és kikapcsolódásra vágyókat. Színes és változatos az Egyetemi Tavasz 2013. évi programcsokra – az ország és a felsőoktatás nehéz gazdálkodási körülményei ellenére is. E programfüzetet lapozgatva mindenki megbizonyosodhat arról, hogy a legkülönbözőbb érdeklődésű emberek találhatnak kedvükre szolgáló és a szegedi egyetemhez kötődő rendezvényt, kulturális és sporteseményt az idei tavaszon is. Köszönhető ez annak, hogy az SZTE tizenkét karának hallgatóiban és dolgozóiban változatlanul él a vágy: megmutatni tehetségüket, teljesítményüket, eredményeiket a tudomány, a kultúra, a sport terepén. Továbbá köszönhető a Szegedi Tudományegyetemnek és polgárainak, valamint Szeged városa és vonzáskörzete lakóinak, mert igénylik, és munkájukkal, jelenlétükkel idén is életre hívják és támogatják az Egyetemi Tavaszt.
Kedves Egyetemi Polgár, Kedves Vendégünk! Kérem, „lépjen be” az universitas Egyetemi Tavasszal kinyíló „kapuin”! Remélem, hogy találkozunk az SZTE tavaszi fesztiváljának több programján is! Mindannyiunknak kellemes időtöltést, szórakozást, kikapcsolódást – frissítő tavaszi megújulást – kívánok!
 
 
Az Egyetemi Tavasz részletes programja: