Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babzsákolás: Csontos Márta költői estje
 

img_0266.jpg

2013. február 25-én este 7 órától Csontos Márta költői estjét láthatták az irodalomra s zenére fogékony érdeklődők az alsóvárosi, modern és fiatalos berendezésű Babzsák Teaházban, kényelmes babzsákokon ülve, egy csészényi forró, zamatos teát kortyolgatva. A költőnővel munkásságáról, terveiről, művészi hitvallásáról munkatársunk, Képiró Ágnes beszélgetett.
 
img_0254.jpg
Képiró Ágnes és Csontos Márta
 
img_0259.jpg
Képiró Ágnes, Csontos Márta,
Rózsa Teodóra és Szalkai Dénes

Csontos Márta − amellett, hogy tanít − jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem doktorandusza, emiatt úgy érzi, nincs elég ideje, hogy egy új kötetet összeállítson. Az oktatás, a tudományos munka és az alkotás hármassága jellemzi hétköznapjait. A lélek mélységeit kutatja, szeret elmélkedni és „filozófus verseket” írni. „Fontos, hogy a versben legyen valami eredeti, valami érték” − vallja. Ugyanakkor az általa „szerepversek”-nek nevezett költeményeket is kedveli: többek között Pitti Katalinról, Kubik Annáról, Sophia Lorenről írt már ilyet. És különösen vonzódik az aforizmákhoz, melyek közül nem egyet osztott meg az est közönségével is, például: „minden férfinak valójában négy nőre van szüksége – egy szobalányra, egy szakácsra, egy szeretőre és egy pszichológusra”. 
 
img_0260.jpg
 
A költői esten közreműködtek: Rózsa Teodóra a versek felolvasójaként, illetve hegedűn, továbbá Szalkai Dénes gitáron. 
 
Szöveg és fotó: Fábián Attila
 
 
attila_most.jpgFábián Attila 1973-ban született Szegeden. Angol nyelvi fordítóként és tolmácsként dolgozik, Szegeden él.