Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjelenés előtt
T. Ágoston László: Napijegy a holtágra című kötete
 

t.-agoston-laszlo---napijegy-a-holtagra--internet-plakat.jpg

A napokban jelenik meg, és 2014. október 8-án, 17 órai kezdettel mutatják be a Magyar Írószövetség Könyvtárában T. Ágoston László Napijegy a holtágra című prózakötetét, melynek fülszövegében a szerző a következőket írja:
 
     „A napijegyes horgász mindössze néhány röpke órára szerzi meg a jogot, hogy megkísértse a halfogás szerencséjét a holtágban. A holtágban, amely el van zárva az élő víztől és a sodró ár halaitól. Ez is víz, halak laknak benne, mégis valami más…
     Az emberi társadalom is olyan, mint egy nagy folyam. Elfér benne a sodró ár és a sekélyes holtág, melyben lassan csordogál, vagy éppen álldogál a víz. A szerencsés embert halászati joggal a zsebében, egyenesen a folyam közepére helyezi a SORS, és élvezheti annak minden áldását, kifoghatja a legnemesebb halait. Az övé a fény, a csillogás, az ARANYHÍD. A másiknak a holtág sásos, hínáros, nádas vize jut, s arra is naponta kell engedélyt váltania, hogy kifoghassa apró, sovány keszegét.
     Olykor feltámad a szél, vihart kavar, és a sodrásba veti a holtág fekete iszapját, a nagy víz összes hordalékát. Effajta viharok ostromolják a történelem folyamát is. Hogyan áll meg az ember e történelmi viharokban: hajlíthatatlan tölgyfaként, vagy hajlik, mint a nád a széljárás szerint? Erről szól az életünk, s erről szólnak a kötetbe gyűjtött írások is.”
A szerző több írásával találkozhattak már olvasóink lapunk prózarovatában.